In juli en augustus is het Coolplein het decor voor Klassiek op het Plein: vijf gratis klassieke openluchtconcerten door jonge talentvolle musici uit de hele wereld.

Programma zaterdag 19 augustus:

Louise Wehr (Duitsland), viool & Somi Kim (Zuid-Korea), piano
Igor Stravinsky, Divertimento voor viool en piano naar Le baiser de la fée

De Duitse violiste Louise Wehr (1996) begon op 3-jarige leeftijd met viool spelen. In 2010 begon ze aan het Institute for Early Musical Development voor zeer begaafde kinderen aan het Conservatorium in Hannover. Als solist en kamermusicus won ze meerdere malen de Jugend Musiziert en tweemaal de ‘Note für Note’. Als solist speelde ze met het Orkest van Hannover en het Conservatorium Orkest Hannover. Daarnaast speelt ze in verschillende kamermuziek ensembles. Louise speelt op een viool gebouwd door Matteo Gofriller in 1723, die heeft ze kunnen bekostigen dankzij een prijs van het Duitse muziekinstrumentenfonds.

De Zuid-Koreaanse pianiste Somi Kim begon op 8-jarige leeftijd met piano spelen. In 1997 verhuisde ze naar Nieuw-Zeeland waar ze in 2013 de Master of Music with First Class Honours behaalde. Somi is een ervaren begeleider en veel gevraagde kamermusicus en begeleider bij zang. Ze trad onder meer op in de Royal Over-Seas League, Edinburgh Fringe Festival, Oxford Lieder Festival, Wigmore Hall, Bratislava Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Momenteel volgt Somi de Master of Arts in Piano Accompaniment.

Callisto Trio - Katelyn Vahala (Verenigde Staten); piano, Geneva Lewis (Nieuw-Zeeland); viool, Annie Jacobs-Perkins (Verenigde Staten); cello
Paul Schoenfield, Café Music
Johannes Brahms, Pianotrio nr. 2 in C, opus 87

Het Callisto Trio won in 2016 een medaille bij de Senior Division van de Fischoff National Chamber Competition als jongste ensemble ooit. Geneva en Katelyn spelen sinds 5 jaar in kamermuziekverband. Annie en Katelyn leerden elkaar kennen op de Thornton Schoo of Music. Een gedeelde liefde voor kamermuziek bracht het trio samen. Het trio heeft een voorliefde voor hedendaagse muziek en heeft dan ook veel werk van jonge componisten in hun repertoire. De muzikanten zien uit naar hun debuut in Nederland, waar ze ook masterclasses gaan volgen bij Ulf Schneider, Krzysztof Wegrzyn en Piere Amoyal.

De toegang voor Klassiek op het Plein is gratis.
Bij slecht weer vinden de concerten binnen in de Rodi Media zaal plaats.

Klassiek op het Plein is een initiatief van Cool kunst en cultuur in samenwerking met The International Holland Music Session en Muziekkring Heerhugowaard.

U kunt hier uw reactie plaatsen
za 19 aug '17

Muziek

Kalender