In juli en augustus is het Coolplein het decor voor Klassiek op het Plein: vijf gratis klassieke openluchtconcerten door jonge talentvolle musici uit de hele wereld.

Programma zaterdag 29 juli:

Tianhong Yang (China), piano
Joseph Haydn, Sonate voor piano in C, Hob. XVI:48
Alexander Skrjabin, Sonate nr. 4 in Fis, opus 30

Trio Sensibility - Andrei Reshetnik; piano, Polina Krasovskaya; viool, Daria Zemskaya; cello (Rusland)
Franz Schubert, Pianotrio nr. 2 in Es, opus 100   

Tianhong Yang
De Chinese pianiste Tianhong Yang (1991) verhuisde in 2009 naar de UK om te gaan studeren in Cardiff en daarna in Madrid. Momenteel studeert Tianhong zowel aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als aan de Accademia Pianistica Internazionale Incontri Col Maestrom. In 2016 won ze de 1ste prijs op het Concours de Piano Liège én bij de EPTA Competition in België. Deze zomer volgt de pianiste masterclasses bij professor Boris Berman.

Trio Sensibility
Trio Sensibility is afkomstig uit Rusland en bestaat uit violiste Polina Krasovskaya (1995), celliste Daria Zemskaya (1991) en pianist Andrei Reshnetik (1994). Na eerder ieder afzonderlijk aan het Conservatorium van Sint Petersburg gestudeerd te hebben, studeerden ze later als trio bij professoren als Ulf Schneider, Elen Korver en Lluis Claret. Momenteel studeren ze bij Inga Dzekster. Trio Sensibility treedt regelmatig op in eigen land en in diverse Europese steden.

De toegang voor Klassiek op het Plein is gratis. Bij slecht weer vinden de concerten binnen in de Rodi Media zaal plaats. 

Klassiek op het Plein is een initiatief van Cool kunst en cultuur in samenwerking met The International Holland Music Session en Muziekkring Heerhugowaard.

U kunt hier uw reactie plaatsen
za 29 jul '17

Muziek

1e rang € 0,00

Kalender