"My life didn't please me, so I created my life."

Coco Chanel wist als geen ander hoe ze zichzelf als merk in de markt moest zetten. Door haar verleden in een weeshuis te verzwijgen klom Chanel op tot de hoogste Franse kringen. Samen met haar geliefde Pierre Reverdy bedacht ze pakkende oneliners over haar leven. Ze beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en maakte haar mode tot een symbool van emancipatie. Daarmee creëerde ze een tijdloos icoon.

Geïnspireerd op de vrouw die het recht opeiste om zichzelf vorm te geven, maakten Ulrike Quade en Jo Strømgren deze voorstelling over branding en design, economie en identiteit. Coco Chanel is beeldend theater waarin de mens mode wordt en mode de mens ontstijgt. 

Spel: Ester Natzijl, Ilija Surla en Indra Cauwels
Tekst: Hannah van Wieringen

Website


Tentoonstelling What would Coco do?
De voorstelling Coco Chanel gaat in de kern gaat over creatie en maakdrift. Daarom nodigde Ulrike Quade Company een aantal jonge, kritische designers en denkers uit om in het tijdsbestek van een paar uur met ontwerpen en schetsen te reageren op Coco Chanel in relatie tot mode, kunst, identiteit en markt. Op de avond van de voorstelling is in de foyer of het café het resultaat van deze ontmoetingen te zien. De tentoonstelling What would Coco do? onderzoekt de rol van mode en design vandaag de dag in de samenleving. Met werk van: VOL, De Transketeers, Liesje Knobel, Isabelle Griffioen, Suzanne van Heerde, Ellen Algera, Daniëlle Hooijmans, Nick Rosenboom en Shayna Schapp.

Nieuwe Lente passe-partout
Deze voorstelling is onderdeel van Nieuwe Lente, de serie ‘kleine voorstellingen van grote artiesten’. Met het (digitale) Nieuwe Lente passe-partout kunt u voor slechts €95,00 álle 15 voorstellingen van deze serie bezoeken. Dat betekent dat u meer dan de helft van de voorstellingen gratis kunt bezoeken! Bij het online reserveren van een nieuwe Lente-voorstelling krijgt u de mogelijkheid aangeboden een passe-partout aan te schaffen. Na aanschaf van het passe-partout dient u nog wel alle Nieuwe Lente-voorstellingen te reserveren tegen 0-prijs. Voor iedere voorstelling ontvangt u een apart ticket. U kunt het Nieuwe Lente passe-partout uiteraard ook aanschaffen bij onze servicebalie.

U kunt hier uw reactie plaatsen
19:00 Inleiding

Een inleiding geeft u meer achtergrondinformatie met betrekking tot het gezelschap en de voorstelling. Opgeven voor een inleiding (€3,50, inclusief consumptie) kan tegelijkertijd met het reserveren van kaarten, via de website of bij de servicebalie (072 576 09 55).

22:00 Nagenietarrangement

Met het nagenietarrangement krijgt u voor €6,50 p.p. een drankje naar keuze, gemengde nootjes en een warme bittergarnituur aan een speciaal voor u gereserveerde tafel.

wo 18 okt '17

Overig

1e rang € 13,50

Kalender