Herman van Veen in Cool

De eerste voorstelling van het 10-jarig jubileumseizoen van Cool is bekend!

Lees verder

Theaterlegende Herman van Veen staat op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober 2018 op het podium van Cool. De kaartverkoop start op vrijdag 1 december.

Entertainer van wereldformaat
Herman van Veen is een fenomeen. Zijn nieuwe theatershow werd met sterren en superlatieven overladen door de theaterrecensenten en laat zien dat hij nog altijd een onvermoeibare entertainer van wereldformaat is. In 1965 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Konzerthaus Wenen, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York; vele grote podia van de wereld heeft hij beklommen. En volgend theaterseizoen staat hij dus heel dichtbij huis in Heerhugowaard.

Reserveren
Kaarten voor de voorstelling van Herman van Veen op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober 2018 kunnen vanaf vrijdag 1 december 10:00 uur gereserveerd worden, online of bij onze servicebalie (072 576 09 55). Vrienden van Cool kunnen met voorrang reserveren. Mis deze theaterlegende niet!

SPEELDATUM 26 OKTOBER
SPEELDATUM 27 OKTOBER

Cool pakt in!

Op zoek naar een origineel cadeau voor Sinterklaas of de Kerstdagen?

Lees verder

Geef een belevenis cadeau met onze Cool Cadeaukaart! Naast het voorstellingsaanbod is de Cool Cadeaukaart ook inwisselbaar voor onze cursussen en in Café Cool. Speciaal voor de aanstaande feestdagen wordt de kaart extra feestelijk voor u ingepakt en voorzien van een Sinterklaas- of Kerstattentie! De Cadeaukaart is verkrijgbaar bij onze servicebalie.

Lezing Weihnachtsoratorium

Kom alvast in kerstsferen met een lezing over het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Lees verder

Cool brengt u alvast in kerstsferen met een speciale lezing over het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach!

Het Weihnachtsoratorium (ook wel Kerstoratorium) is een majestueus, feestelijk werk bestaande uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken. Vroeger werden de afzondelijke werken (cantates) apart uitgevoerd tijdens erediensten. Tegenwoordig worden de cantates als één groot stuk (oratorium) uitgevoerd. In het oratorium komt het hele kerstverhaal voorbij: de engelen, het kindje in de stal, de herders en de koningen. Met, zoals altijd bij Bach, muziek die elk woord kleur en sfeer geeft.

MEER INFO / KAARTEN RESERVEREN

Vacature lid Raad van Toezicht

Cool kunst en cultuur zoekt per 1 januari 2018 een nieuw lid voor de Raad van Toezicht.

Lees verder

Bij de invulling van deze vacature wordt nadrukkelijk gezocht naar een lid dat deskundigheid kan inbrengen op het gebied van (bedrijfs)juridische expertise en/of bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring.

Bekijk de volledige profieleisen op onze vacaturepagina. Reageren kan tot 1 december 2018.

Explosieve groei voorverkoop

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen vertoont een explosieve groei t.o.v. vorig jaar.

Lees verder

De voorverkoop voor de voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2017-2018 van Cool kunst en cultuur vertoont een explosieve groei ten opzichte van voorgaande jaren. Vergeleken met hetzelfde moment vorig jaar zijn er 41% meer theaterkaarten verkocht.

Grote namen
Cool wijdt de groei aan meerdere factoren. Programmeur John Snoek verwacht dat het deels te maken heeft met de geboekte voorstellingen. “We hebben veel grote namen in het programma zoals Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Claudia de Breij en O3GENE die eigenlijk gegarandeerd zorgen voor volle zalen”, aldus Snoek. De cijfers laten tevens zien dat er meer theaterkaarten per persoon worden gekocht en de besteding per gast hoger ligt. Snoek: “Deels zal dat toe te schrijven zijn aan het theaterprogramma dat aanslaat maar ook de aantrekkende economie zal een rol spelen.”

Nieuwe gasten
Naast het programma dat in de smaak valt ziet Cool nog elk jaar zijn gastenbestand groeien. Eefje de Groot (Marketing & Publiciteit): “De grootste groep gasten van Cool komt nog altijd uit Heerhugowaard, dat percentage is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Wél laten de cijfers zien dat er voor komend seizoen veel nieuwe gasten worden verwelkomd. Totaal is 27% van de kaartkopers nieuw. Dat doet vermoeden dat ook de publiciteit doeltreffend is geweest en de mond-tot-mond reclame zijn werk doet.” Ook het aantal Vrienden van Cool zag Cool stijgen met 25%. De Groot: “Dat zal deels door het goede programma komen omdat de Vrienden van Cool voorrang krijgen met reserveren en zo zeker zijn van een plek bij populaire voorstellingen.”

Gastvrijheid
Het feit dat het gebied rond Cool ook steeds meer een uitgaansgebied wordt zal ook een rol spelen. Op en rond het Coolplein groeit het aantal eetgelegenheden. Cool biedt zelf regelmatig een Theaterhap aan maar heeft ook samenwerkingen met bijvoorbeeld Wonder’s wat zorgt voor extra publiek dat op zoek is naar een complete avond uit. Na afloop van een voorstelling blijven bezoekers ook vaak hangen in het café, wat volgens De Groot te maken zal hebben met de gezellige sfeer: “Van de gasten krijgt Cool krijgen we in reviews en klanttevredenheidsonderzoeken ook vaak een hoge waardering voor gastvrijheid van de medewerkers.”

Coolpleinfestival
Het nieuwe theaterseizoen wordt officieel afgetrapt samen met de rest van cultureel Heerhugowaard tijdens het Coolpleinfestival op 23 en 24 september. De eerste voorstelling is vlak daarna op 26 en 27 september; VAMOS! met o.a. Lenette van Dongen. Tot die tijd is er gedurende de zomermaanden ook van alles te doen in en rond Cool met bijv. klassieke concerten op het Coolplein, een zomereditie van Route 65 en verschillende zomercursussen voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.coolkunstencultuur.nl.