html
 
 
https://img.youtube.com/vi/eawQ_FQUCZg/1.jpg
https://www.youtube.com/embed/eawQ_FQUCZg?rel=0
_blank

Theatre Hotel Courage besloot drie jaar geleden de wereld over te trekken. De groep trainde lokale acteurs in hun eigen ontwikkelde speelstijl met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden, zoals de oude vrouw, de macho en de verlegen jongen. Zo kwamen ze in oorlogsgebieden, sloppenwijken en grote steden. In Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika verzamelde de groep waargebeurde verhalen van spelers via de vraag: ‘Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?’ Het resultaat is de virtuoze voorstelling A room with a view, met een internationale cast van acteurs en muzikanten, die in een lege ruimte met mime, slapstick, livemuziek, improvisatie en poëzie, tragikomische verhalen vertellen met de nodige zelfspot.

In A room with a view zien we een hotel waarin medewerkers alle voorbereidingen treffen voor een zeer belangrijk evenement. Een Europese, Arabische en Amerikaanse baas zijn ingehuurd om het kleurrijke personeel te leiden en de gasten te behagen. Tot hun grote frustratie wordt het hen al snel duidelijk dat deze dag niet vlekkeloos zal verlopen. De ogenschijnlijk onschuldige conflicten tussen de medewerkers lopen zo hoog op dat een grote catastrofe onomkeerbaar lijkt. Theatre Hotel Courage brengt een ode aan de overlevingsdrift van de mens, die vaak in de zwaarste situaties de grootste creativiteit, speelsheid en vindingrijkheid laat zien.

Een kaartje kopen voor een ander
Niet iedereen beschikt over de middelen om een theaterkaartje te kopen. Theatre Hotel Courage acht het van essentieel belang dat de veelzijdigheid die op het podium wordt laten zien, ook in de theaterzaal terug te zien in. Daarom hebben ze het concept ‘kaartje kopen voor een ander’ bedacht, waarmee een bedrijf, organisatie of individueel persoon een kaartje betaalt voor de mensen die die middelen niet hebben. Cool ondersteunt dit initiatief. Kaarten voor A room with a view kosten €13,50. Een kaartje kopen voor een ander kan alleen bij de servicebalie van Cool. Het extra kaartje wordt achtergehouden en via het theatergezelschap aan iemand gegeven die niet over de middelen beschikt om zelf het kaartje te kopen.

Credits
Regie en muziekregie: Katrien van Beurden
Concept: Katrien van Beurden
Tekst en spel: Anne Fé de Boer, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk, Alaa Shehada, Saber Shreim, Nii Kwartelai Quartey, Khadijah Khanfari Poor, Joey Donnelly, Chandana Sarma 

Nieuwe Lente passe-partout
Deze voorstelling is onderdeel van Nieuwe Lente, de serie ‘kleine voorstellingen van grote artiesten’. Met het (digitale) Nieuwe Lente passe-partout kunt u voor slechts €95,00 álle 15 voorstellingen van deze serie bezoeken. Dat betekent dat u meer dan de helft van de voorstellingen gratis kunt bezoeken! Bij het online reserveren van een nieuwe Lente-voorstelling krijgt u de mogelijkheid aangeboden een passe-partout aan te schaffen. Na aanschaf van het passe-partout dient u nog wel alle Nieuwe Lente-voorstellingen te reserveren tegen 0-prijs. Voor iedere voorstelling ontvangt u een apart ticket. U kunt het Nieuwe Lente passe-partout uiteraard ook aanschaffen bij onze servicebalie.

“ …"De spelers bezitten allemaal een grote mimische begaafdheid, waarmee ze elk gewenst personage kunnen uitbeelden. Oude vrouw, straatkind, vluchteling, manager, verlegen jongen met fiets – het is een boeiende en rijke caleidoscoop van personages en hun vertellingen."… “ (Theaterkrant (****))

U kunt hier uw reactie plaatsen
19:30 Rondleiding

Waar komt de naam Cool eigenlijk vandaan? Waar bereiden de artiesten zich op voor de voorstelling? Wat is de rol van de techniek tijdens een voorstelling?

Voorafgaand aan deze voorstelling kunt u meelopen met een (gratis) rondleiding door het bijzondere gebouw van Cool.

22:00 Nagenietarrangement

Met het nagenietarrangement krijgt u voor €6,50 p.p. een drankje naar keuze, gemengde nootjes en een warme bittergarnituur aan een speciaal voor u gereserveerde tafel.

di 28 nov '17

Toneel

€ 13,50

bestel kaarten

Kalender