"My life didn't please me, so I created my life."

Coco Chanel wist als geen ander hoe ze zichzelf als merk in de markt moest zetten. Door haar verleden in een weeshuis te verzwijgen klom Chanel op tot de hoogste Franse kringen. Samen met haar geliefde Pierre Reverdy bedacht ze pakkende oneliners over haar leven. Ze beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en maakte haar mode tot een symbool van emancipatie. Daarmee creëerde ze een tijdloos icoon.

Geïnspireerd op de vrouw die het recht opeiste om zichzelf vorm te geven, maakten Ulrike Quade en Jo Strømgren deze voorstelling over branding en design, economie en identiteit. Coco Chanel is beeldend theater waarin de mens mode wordt en mode de mens ontstijgt.
 
Ulrike Quade Company heeft naar aanleiding van deze voorstelling een aantal jonge, kritische designers en denkers gevraagd te reflecteren op thema's geïnspireerd op het leven en werk van Coco Chanel. Het resultaat van deze ontmoetingen is te bewonderen in de foyer. 

Spel: Ester Natzijl, Ilija Surla en Indra Cauwels
Rekst: Hannah van Wieringen

Op de website van deze voorstelling kunt u alle informatie terugvinden http://cocochanel.ulrikequade.nl/

Nieuwe Lente passe-partout
Deze voorstelling is onderdeel van Nieuwe Lente, de serie ‘kleine voorstellingen van grote artiesten’. Met het (digitale) Nieuwe Lente passe-partout kunt u voor slechts €95,00 álle 15 voorstellingen van deze serie bezoeken. Dat betekent dat u meer dan de helft van de voorstellingen gratis kunt bezoeken! Bij het online reserveren van een nieuwe Lente-voorstelling krijgt u de mogelijkheid aangeboden een passe-partout aan te schaffen. Na aanschaf van het passe-partout dient u nog wel alle Nieuwe Lente-voorstellingen te reserveren tegen 0-prijs. Voor iedere voorstelling ontvangt u een apart ticket. U kunt het Nieuwe Lente passe-partout uiteraard ook aanschaffen bij onze servicebalie.
 

U kunt hier uw reactie plaatsen
19:00 Inleiding

Een inleiding geeft u meer achtergrondinformatie met betrekking tot het gezelschap en de voorstelling. Inleidingen zijn ook dit seizoen gratis te bezoeken. Reserveren voor de inleiding kan via de website of de servicebalie, tegelijk met het bestellen van de kaarten (072 576 09 55).

19:30 Rondleiding

Waar komt de naam Cool eigenlijk vandaan? Waar bereiden de artiesten zich op voor de voorstelling? Wat is de rol van de techniek tijdens een voorstelling?

Voorafgaand aan deze voorstelling kunt u meelopen met een (gratis) rondleiding door het bijzondere gebouw van Cool.

22:00 Nagenietarrangement

Met het nagenietarrangement krijgt u voor €6,50 p.p. een drankje naar keuze, gemengde nootjes en een warme bittergarnituur aan een speciaal voor u gereserveerde tafel.

wo 18 okt '17

Overig

€ 13,50

bestel kaarten

Kalender