html
 
 
https://img.youtube.com/vi/zFlOlAhpKf0/1.jpg
https://www.youtube.com/embed/zFlOlAhpKf0?rel=0
_blank

La Vie en Rose meets Von Kopf bis Fuss

Een nieuwe muziektheatervoorstelling over de ongewone vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf.

Het is 1982. Marlene Dietrich heeft zich opgesloten in haar Parijse appartement. Ooit was zij een wereldberoemd filmster; nu brengt zij haar dagen door in bed. Tijdens een slapeloze nacht staat opeens een bekende voor Dietrichs bed: Edith Piaf. Ondanks hun verschillende karakters waren Dietrich en Piaf vroeger boezemvriendinnen. Piaf, de mateloze, die het leven opdronk tot de laatste teug en Dietrich, de bedachtzame, die elke stap van haar leven zorgvuldig plande. Waarom eindigde hun vriendschap alsnog? Tijdens een nachtelijke confrontatie brengen de diva’s hun verhaal en wordt duidelijk hoezeer ze verschilden en tegelijkertijd van elkaar hielden.

Frédérique Sluyterman van Loo (o.a. Adèle, Conny, Jasperina- De Grote Drie en Billy Elliot) speelt Dietrich, Irene Kuiper (o.a. Harrie Babba en Sister Act) Piaf, en Ger Otte (o.a. Ciske de Rat en Beauty and the Beast) alle mannen in hun leven, in een nieuwe muziektheatervoorstelling waarin humor, nostalgie, feit en fictie een verrassend geheel vormen.

“ …In bed met Dietrich en Piad is een fijnzinnige mozaïek over twee vrouwen die veel geheimen met zich meedroegen.… “ (NRC (****))

“ …Op piano en accordeon worden ze expressief begeleid door Ger Otte, die tevens allerlei mannenrolletjes voor zijn rekening neemt - beurtelings teder en lachwekkend.… “ (NRC (****))

“ …Frédérique Sluyterman van Loo (Dietrich) en Irene Kuiper (Piaf) zijn fenomenaal. Zowel in de scènes als in de vele flarden van beroemde nummers die ze zingen.… “ (Trouw (****))

“ …In bed met Dietrich en Piaf raakt je hart en laat je nadenken.… “ (Trouw (****))

“ …Ook Ger Otte, pianist, arrangeur en bijrollen is geweldig: muzikaal en grappig.… “ (Trouw (****))

“ …Cohen vertelt een integer verhaal over vriendschap, aantrekkingskracht, walging, rivaliteit en jaloezie dat de kwestie Piaf-Dietrich overstijgt… “ (Trouw (****))

“ …Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper zetten knap de twee grote diva's van de twintigste eeuw neer.… “ (Theaterkrant (***))

U kunt hier uw reactie plaatsen
22:00 Nagenietarrangement

Met het nagenietarrangement krijgt u voor €6,50 p.p. een drankje naar keuze, gemengde nootjes en een warme bittergarnituur aan een speciaal voor u gereserveerde tafel.

22:00 Nagesprek

We kijken allemaal naar dezelfde voorstelling maar iedereen beleeft en interpreteert een voorstelling op een andere manier. Daarom bieden we komend seizoen bij een aantal voorstellingen een inspirerend nagesprek aan. Onder leiding van een gespreksleider vertellen we elkaar wat we hebben gezien. Ook bent u van harte welkom als u liever alleen luistert. Het nagesprek kost €3,50, inclusief consumptie.

wo 8 nov '17

Muziektheater

Gouden Rij € 28,00

1e rang € 23,50

Kalender