html
 
 
https://img.youtube.com/vi/bdUUlcMR7nY/1.jpg
https://www.youtube.com/embed/bdUUlcMR7nY?rel=0
_blank

De Verleiders zijn terug met een nieuwe gitzwarte komedie! Dit keer nemen zij de democratie onder de loep. Want de democratie werkt niet meer. Of heeft misschien wel nooit gewerkt. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of zijn populistische slaven van hun electoraat en daardoor onmachtig in hun handelen. En dat terwijl wij staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis en de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk.
 
De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non-issues, opgestookt door de media. En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al heeft geleid tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS… 
 
Maar wat moeten we dan? Moeten we naar andere vormen van politiek toe? Democratie 2.0, hoe ziet dat eruit? In Stem Kwijt onderzoeken De Verleiders op hun vertrouwde wijze hoe we verder moeten. Want de democratie in de huidige vorm is dood. Morsdood.
 
spel Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts, Tom de Ket en Marcel Hensema
tekst George van Houts en Tom de Ket
regie Aat Ceelen

U kunt hier uw reactie plaatsen
18:30 Theaterhap

Geen zin om te koken of snel even wat eten voor de voorstelling? Reserveer dan voor de Theaterhap! Een heerlijk gerecht voor slechts €15,00 (inclusief koffie/thee toe, exclusief overige dranken) in Café Cool. Vanaf een maand van tevoren vindt u het menu van de betreffende avond op onze website. Wilt u graag het vegetarische gerecht? Geef dit dan aan bij uw reservering.

22:00 Nagenietarrangement

Met het nagenietarrangement krijgt u voor €6,50 p.p. een drankje naar keuze, gemengde nootjes en een warme bittergarnituur aan een speciaal voor u gereserveerde tafel.

di 31 okt '17

Toneel

Gouden Rij € 41,25

1e rang € 36,75

bestel kaarten

Kalender