html
 
 
https://img.youtube.com/vi/dolXIBC1emg/1.jpg
https://www.youtube.com/embed/dolXIBC1emg?rel=0
_blank
html
 
 
https://img.youtube.com/vi/bdUUlcMR7nY/1.jpg
https://www.youtube.com/embed/bdUUlcMR7nY?rel=0
_blank

De Verleiders zijn terug met een gitzwarte komedie over het (niet meer) werken van de democratie.
 
De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs, de volgende financiële crisis, de dreigende oorlog en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of zijn populistische slaven van hun electoraat en daardoor onmachtig in hun handelen. En dat terwijl wij staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis,de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk en oorlogsdreiging. De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non issues, opgestookt door de media. En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al heeft geleid tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS…

En weer hebben we een regeerakkoord waar níemand voor gekozen heeft. Op de achtergrond heeft de businesslobby belastingverlaging voor aandeelhouders en grote bedrijven bedongen en wordt de belastingdruk weer verder verlegd naar de burgers via een BTW-verhoging op primaire levensbehoeften van 50%. De afschaffing van de dividendbelasting stond zelfs in geen enkel verkiezingsprogramma!

Ons vluchtelingenbeleid is weer verder versoberd. Het kapitaal en de multinationals hebben de democratie volledig in hun macht. Is de zegen van het neoliberalisme niet verworden tot een vloek? Waarom hebben burgers de onuitroeibare neiging tegen hun eigen belang te stemmen? Tijd voor een nieuw democratisch elan..

spel Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts, Tom de Ket en Marcel Hensema
tekst George van Houts en Tom de Ket
regie Aat Ceelen

Inleiding door George van Houts
Voorafgaand aan de voorstelling wordt er om 19.00 uur een inleiding gegeven door niemand minder dan George van Houts. Tijdens deze inleiding krijgt u meer achtergrondinformatie met betrekking tot de voorstelling. Wat George precies gaat vertellen is nog een verrassing maar denk aan informatie over het thema van de voorstelling, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur.

Voor €3,50 (inclusief consumptie) kunt u deze inleiding bijwonen. Reserveren voor de inleiding kan tegelijk met het reserveren van kaarten voor de voorstelling, online of bij de servicebalie (072 576 09 55).

 

“ …Schaamteloos moralistisch, oprecht en mooi… “ (Scènes (****))

“ …Elke acteur is perfect op zijn plaats… “ (Theaterkrant (***))

“ …Stem kwijt is een mooie nieuwe loot aan de Verleidersboom… “ (Parool (***))

“ …Deel vijf van de Verleiders bewijst dat formule niet is uitgewerkt… “ (De Volkskrant (***))

U kunt hier uw reactie plaatsen
18:30 Theaterhap

Geen zin om te koken of snel even wat eten voor de voorstelling? Reserveer dan voor de Theaterhap! Een heerlijk gerecht voor slechts €15,00 (inclusief koffie/thee toe, exclusief overige dranken) in Café Cool. Vanaf een maand van tevoren vindt u het menu van de betreffende avond op onze website. Wilt u graag het vegetarische gerecht? Geef dit dan aan bij uw reservering.

19:00 Inleiding

Een inleiding geeft u meer achtergrondinformatie met betrekking tot het gezelschap en de voorstelling. Opgeven voor een inleiding (€3,50, inclusief consumptie) kan tegelijkertijd met het reserveren van kaarten, via de website of bij de servicebalie (072 576 09 55).

22:00 Nagenietarrangement

Met het nagenietarrangement krijgt u voor €6,50 p.p. een drankje naar keuze, gemengde nootjes en een warme bittergarnituur aan een speciaal voor u gereserveerde tafel.

di 31 okt '17

Toneel

Gouden Rij € 41,25

1e rang € 36,75

Kalender